Että miten piisi rakennetaan tee se itse menetelmällä! Laitoin tämän kategoriaan "käsityöt" vaikka en tiedä kuuluuko piisin rakentaminen käsitöihin, en muista enää ihan tarkasti;) mitä kässäritunneilla opetettiin, käden taitoja kai, mutta ei veistoa ainakaan koska se oli varattu pojille. Tässähän ei puutöitä tarvita paljonkaan, pääasia on kauniit kivet ja miten ne sommitellaan nurkkaan tulisijaksi. Muuraaminen on ihan hauskaa hommaa sitäpaitsi.

Juuri eilen olisin ostanut pienen kaminan yhteen pieneen mökkiin, mutta kaminanmyyjät ovat käyneet niin leuhkoiksi että eivät pieneen tilaan suostu mitään myymään. Ovat kuulemma liian tehokkaita. Kysyn vaan että miten ne Jotunit ennen vanhaan siellä Norjan pikkuruisissa tunturimökeissä sitten toimivat. Ei auta kuin tehdä itse taas, ja pyörähtikin esiin malli kuvia penkoessani, olin aivan unohtanut että minulla oli näin hyvät muistiinpanot piisin rakentamisesta. Ilahduttavaa, aina kannattaa penkoa vanhoja kuvia!

Jotta en unohtaisi, kuinka mukavaa on istua piisin edessä kun liekit rätisevät ja lyövät korkealle, ja myöhemmin hiilloksen päällä on mukava paistaa kalaa tai makkaraa, panna kahvipannukin porisemaan samaan paikkaan. Ehkä se ei ole energiataloudellista kun ei ole takkasydäntä, mutta niissä ei kuulemma voi keittää eikä paistaa. Ja säästyypä sähköä ainakin kun ei tarvitse tietsikkaa, telkkaria tai valaistusta, piisin ääressä aika kuluu ja mökillä kuuluukin nukkua aina kun tulee pimeä. Olipa nostalginen aihe valokuvatorstailla : "jotta en unohtaisi".