Lisätä kirjoituksia blogiin kun namikat ovat pienentyneet ja vaihtaneet paikkaa, ihme että löytyi!

Olen lukenut isopeikon mahtavia stooreja ja niitten innoittamana aion kirjoittaa ikioman peikkosadun joka toivottavasti lyö suoraan alitajuntaan kuten sadut yleensäkin.

Metsänpeikko ei ole isopeikko mutta metsänpeikko on nimeltään M niinkuin ämmä, tai mansikka tai mie.

M tykkää laittaa ruokaa ja juotavaa koko pesueelle. Jos joku ei tule syömään tai se on unohdettu kutsua niin M on huomannut ettei kannata jättää silleen.

M laittaa vähemmän että jaksaa syödä kaikki tai jakaa jos joku on läsnä. Siten M on huomannut saavansa tuoretta ruokaa joka päivä eikä tarvitse syödä jämiä tai laittaa solkkuriin.

M on säästäväinen, ruokaa ei voi heittää, sen on iso M opettanut.

M tykkää siististä luolasta ja montaa luolaa on joskus siistittävâ : Oma nukkumaluola joka on kaiverrettu korkeimmalle paikalle kallioon josta näkyy taivas. Tai-vaan värit.

Sitten oma työluola : Jos joku on unohtanut vetää vessan johonkin tai ei ole halunnut vetää sitâ mihinkään (kuten kehui isopeikko tehneensä!) Niin M ottaa harjan ja pyykkipojan ja ainetta joka tuoksuu metsâlle ja ölisee aivan tuohtuneena, kopistellen harjansa kanssa niin että muistavat ensi kerralla.

Jos joku on astunut etanan päälle polulla eikä ole muistanut pyyhkiä tossujaan niin M taas heiluu pesuluutansa kanssa odotellessa asiantuntijan saapumista, ainakin kotoluolassaan jossa M tykkää tassutella paljain jaloin ja makoilla maassa pilviä katsellen. Asiantuntijaa sanotaan muuten myös pintateknikoksi, hän käy kaksi kertaa viikossa jos kaikki on valmista.

Muita luolia joissa M tykkää vierailla ja siivota samalla koska muuten siellä ei voi olla : metsän vanhimman haltijattaren asunto sekä takametsän taiteilijapeikon koti, ai niin olihan ne kaksi omaakin takametsän luolaa, eri metsissâ vaan. Toinen on ihan oma, toinen on yhteinen. Tai ainakin jonkun peikon tai metsänneidon, riippuen päivistä. Siellâ haravoidaan neulasetkin poluilta. Toisessa peikko kalastaa hânnällään, toisessa syö suoraan puusta.

Omassa kallioluolassaan vieraileville pikku ötököille M on erittäin ymmärtäväinen : ne saavat kolistella juniensa kanssa vaikka naapurit huutaisivat jonossa. M panee suun tukkoon naapurin rotilta.

Kirppusaunasta M aikoo kuitenkin ottaa oppia isopeikolta koska kissasaippuaakin olisi jo valmiina. Vain saavi vielä puuttuu.

Sen pituinen se.