Katja haastoi minut talkoisiin, mutta taisin päivällä myöhästyä. Mutta kiitos haasteesta ja koitan nyt jotakin vikertää sitten. Talkoisiin tosiaan, talkoisiimpa hyvinkin! Normaalirahoituksen puitteissa ei ole mitään haavetta päästä energiasyöpöistä taloista, kaupungeista, tehtaista, autoista. Mietintämyssy päähän ja talkoisiin! Ostaisin hybridiauton mutta rahat ei riitä. Hallitus tukee autoteollisuutta maassa joka on aina vähät välittänyt mistään energiansäästöstä. Katolleni olisin asentanut jo ajat sitten aurinkopaneelit lämmittämään ja lisännyt villaa seiniin, mutta asunto ei ole vielä niin vanha että mitään verohelpotuksia edes olisi mahdollisuus saada lämpöremonttiin. Taaskaan ei rahat riitä.

Hienoja puheita riittää, kaikenlaisia viikkoja ja tempauksia. Ihania uusia lyhenteitä monimutkaisista sanoista pullahtelee esiin harva se viikko : MET matalaenergiatalo, HES hyvä eristys seinissä, ITT ilmatiivistalo (ei ollutkaa kovin hyvä keksintö koska seinät homehtuvat) KKA (kestävän kehityksen arkkitehtuuri) PAS (performanssi ja asuttavuus samojen seinien sisällä) PIS (passiivinen ikkunat suljettuna), jne.

Rahoituksen järjestymistä odotellessa meillä käytetään VVV metodia : villasukat, villapaita, viinilasi.

Terveiset vaan sinne Italiaan:) Ehkä ostan japanilaisen auton ja alan syödä muunmaalaista sapuskaa, täkäläisten ydinvoimaloitten ympärillä tuotettuja porkkanoita en ainakaan enää syö.

Kuvassa luomukulkuneuvoja veronmaksajille, hybridiautoja odotellessa.